Міжнародний фестиваль з лучної стрільби

Міжнародний фестиваль з лучної стрільби "Archery Tradition 2018"

18-19 серпня 2018 року у Національному музеї народної архітектури та побуту України у місті Київ (музей “Пирогово”) відбувся міжнародний фестиваль зі лучної стрільби “Archery Tradition 2018”.

Організовано цей фестиваль-турнір вже втретє українським представництвом Всесвітньої федерації традиційної стрільби із лука (WTAF).

Турнір проходив у найкрасивішому Національному музеї “Пирогово” просто неба. Музей народної архітектури та побуту – це справжнє село у місті Київ, величезна територія, багато різних локацій по історичних регіонах України, села 17-18 ст.

Розмістився фестиваль у вигляді історичного табору просто неба. Історична зброя (лука), а також костюми учасників фестивалю виконані у стилі різних епох. Неповторну етнічну атмосферу та музичний супровід створив спеціальний гість “Archery Tradition 2018” майстер гри на волинці Олексій Шкуропатський.

У турнірі зі стрільби з лука брали участь понад 100 лучників із 16 країн світу.

Це лучники з різних куточків України, а також США, Південної Кореї, Китаю, Тайваню, Великобританії, Німеччини, Туреччини, Греції, Кіпру, Білорусі, Молдови, Польщі, Литви, Узбекистану.

Турнір такого масштабу, організований WTAF Ukraine, проводиться щорічно.

Унікальною особливістю цього фестивалю була можливість випробувати себе у всіх видах традиційної стрільби з лука на одному турнірі, аналогів якому поки що немає у світі. Були представники дисципліни турецької, корейської, англійської, американської стрільби, а також класичної стендової стрільби і динамічної стрільби по мішенях, що рухаються.

Окрім змагань із лучної стрільби цього року було багато цікавих заходів, а саме семінари, присвячені лучним традиціям різних країн світу. Спікерами семінарів виступили майстри та чемпіони США, Греції, Німеччини, запрошені президентом WTAF Ukraine Юрієм Трофімовим. Одним із них був шановний гість із США Лукас Новотній, багаторазовий чемпіон світу з кінно-лучної стрільби та відомий лучний майстер. Лукас приїхав швидше не змагатися, а для того, щоби поділитися своїм багаторічним досвідом мистецтва стрільби з лука.

Компанія “Kadysbows” також брала активну участь у змаганнях та виступила спонсором та партнером “Archery Tradition 2018”.

З луками від “Kadysbows” багато учасників зайняли призові місця та отримали пам'ятні призи від компанії у вигляді традиційних луків ручної роботи від майстра Сергія Толочка.

Фестиваль зі стрільби з лука Archery Tradition 2018 об'єднав понад 100 однодумців лучного світу з 16 країн. Це справді був міжнародний фестиваль!

Чудові два дні, де всі учасники та гості фестивалю отримали колосальний обмін досвідом, незабутні враження, позитивні емоції, задоволення від спілкування зі старими друзями та від знайомства з новими цікавими людьми. І це все на тлі чудових краєвидів природи Національного музею!

Ми висловлюємо величезну подяку організаторам фестивалю “Archery Tradition 2018”: представництву WTAF в Україні, всій команді та зокрема президенту федерації Юрію Трофімову за колосальну працю, а також усім учасникам та гостям фестивалю за чудове свято та бурю емоцій!

До нових зустрічей!..